1. 442 kcal

    Śniadanie

    • B
      15 g
      T
      10 g
      W
      75 g

    Czekoladowa jaglanka

    1. Kasza jaglana
      5 łyżek , 65 g
    2. Mleko spoożywcze 2% tłuszczu
      3/ 4 szklanki , 180 ml
    3. Kakao gorzkie 80%
      1 łyżka , 10 g
    4. Miód pszczeli
      2 / 3 łyżki , 16,5 g
    5. Wiórki kokosowe
      3/ 4 łyżki , 4,5 g

    Woda mineralna

    1. Woda
      1 szklanka , 240 ml

    Sposób przygotowania:

    1. Kaszę przepłukać i ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu.
    2. Połączyć z pozostałymi składnikami.
  2. 228 kcal

    Przekąska poranna

    • B
      27 g
      T
      9 g
      W
      12 g

    Serek z rzodkiewką i szczypiorkiem

    1. Serek twarogowy ziarnisty
      1 op. , 200 g
    2. Rzodkiewka
      4 szt. , 60 g

    Przyprawy

    1. Szczypiorek
      2 łyżki , 10 g
    2. Pieprz czarny
      1 szczypta , 2 g

    Herbata

    1. Herbata zielona liściasta napar bez cukru
      1 szklanka , 240 ml

    Herbata OXY Tea - kompozycja naturalnych składników

    Sposób przygotowania:

    1. Rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.
    2. Połączyć wszystkie składniki.
  3. 421 kcal

    Obiad

    • B
      14 g
      T
      7 g
      W
      80 g

    Gulasz z batatów i fasoli

    1. Bataty
      3/ 4 szt. 225 g
    2. Fasola czerwona konserwowa
      2/ 3 szklanki , 113 g
    3. Cebula
      1/ 3 szt. , 36,5 g
    4. Czosnek
      2 ząbki , 10 g
    5. Pomidory krojone w sosie własnym
      3/ 4 szt. , 180 g
    6. Pietruszka, liście
      1 łyżeczka , 6 g
    7. Olej rzepakowy uniwersalny
      1 łyżeczka , 5 ml
    8. Woda
      1/ 2 szklanki , 120 ml

    Przyprawy

    1. Curry
      1 szczypta , 2 g
    2. Kmin rzymski (Kumin)
      1 szczypta , 2 g
    3. Papryka czerwona ostra
      1 szczypta , 2 g
    4. Sól morska
      1 szczypta , 2 g
    5. Pieprz czarny
      1 szczypta , 2 g

    Woda mineralna

    1. Woda
      1 szklanka , 240 ml

    Sposób przygotowania:

    1. Bataty obrać i pokroić w kostkę.
    2. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
    3. Dodać bataty, wodę i dusić przez około 15-20 minut.
    4. Dodać pozostałe składniki i gotować kolejne 5 minut.
    5. Danie doprawić i posypać posiekaną natką pietruszki.
  4. 178 kcal

    Przekąska wieczorna

    • B
      10 g
      T
      6 g
      W
      20 g

    Kefir

    1. Kefir 2% tłuszczu
      1 szklanka 250 ml

    Do potrawy możesz dodać również

    1. OXY Froot
      3 łyżeczki 15 g
  5. 320 kcal

    Kolacja

    • B
      25 g
      T
      16 g
      W
      21 g

    Jajka faszerowane pieczarkami

    1. Jaja kurze, całe
      3 szt. , 150 g
    2. Pieczarka uprawna świeża
      4 szt. , 80 g
    3. Cebula
      1/ 3 szt. , 36,5 g
    4. Jogurt naturalny
      2 łyżki , 50 g
    5. Olej rzepakowy
      1/ 2 łyżeczki , 2,5 ml

    Przyprawy

    1. Szczypiorek
      2 łyżki , 10 g
    2. Sól morska
      1 szczypta , 2 g
    3. Pieprz czarny
      1 szczypta , 2 g

    Pieczywo chrupkie

    1. Chleb chrupki
      1 szt. , 14 g

    Woda

    1. Woda
      1 szklanka , 240 ml

    Sposób przygotowania:

    1. Pieczarki obrać, ugotować i pokroić w drobną kostkę.
    2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać.
    3. Cebulę zeszklić na oleju.
    4. Jajka ugotować na twardo i wyjąć żółtka.
    5. Wymieszać żółtka z pozostałymi składnikami.
    6. Jajka wypełnić farszem.
    7. Podawać z pieczywem.

* Podana wartość kaloryczna jest przykładowa. Dla każdej osoby wartość kaloryczna diety ustalana jest indywidualnie na podstawie wieku, płci, wzrostu, masy ciała i poziomu aktywności fizycznej.