1. 398 kcal

    Śniadanie

    • B
      8 g
      T
      4 g
      W
      85 g

    Owocowy budyń jaglany

    1. Kasza jaglana
      4 łyżki , 52 g
    2. Banan
      2/ 3 szt. , 133 g
    3. Mleko kokosowe (napój)
      2/ 3 szklanki , 165,5 ml
    4. Sok wyciśnięty z cytryny
      1 łyżeczka , 3 g
    5. Woda
      1/ 2 szklanki , 120 ml
    6. Ksylitol
      1/ 2 łyżeczki , 3,5 g

    Sposób przygotowania:

    1. Kaszę jaglaną przepłukać.
    2. Do garnka wlać połowę mleka, wodę i ugotować kaszę według przepisu na opakowaniu.
    3. Ugotowaną kaszę zblendować na gładki mus z pozostałymi składnikami.
  2. 250 kcal

    Przekąska poranna

    • B
      21 g
      T
      7 g
      W
      32 g

    Serek twarogowy z warzywami

    1. Serek twarogowy ziarnisty
      4 1/ 2 łyżki , 135 g
    2. Rzodkiewka
      4 szt. , 60 g
    3. Pomidory
      1/ 2 szt. , 40 g

    Przyprawy

    1. Szczypiorek
      1 łyżka , 5 g
    2. Pieprz czarny
      1 szczypta , 2 g
    3. Sól morska
      1 szczypta , 2 g

    Pieczywo

    1. Chleb żytni pełnoziarnisty
      kromka , 40 g

    Herbata

    1. Herbata ziołowa, napar bez cukru
      1 szklanka , 240 ml

    Herbata OXY Tea - kompozycja naturalnych składników

    Sposób przygotowania:

    1. Warzywa pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.
    2. Wymieszać z serkiem.
  3. 495 kcal

    Obiad

    • B
      30 g
      T
      23 g
      W
      48 g

    Leczo z kurczakiem

    1. Mięso z piersi kurczaka bez skóry
      , 100 g
    2. Cukinia
      1/ 2 szt. , 100 g
    3. Papryka czerwona
      1/ 2 szt. , 115 g
    4. Pomidory krojone w sosie własnym
      1 szklanka , 240 g
    5. Cebula
      1/ 4 szt. , 27,5 g
    6. Olej rzepakowy uniwersalny
      2 łyżki , 20 ml
    7. Ryż brązowy
      2 łyżki , 30 g

    Przyprawy

    1. Oregano suszone
      1 szczypta , 2 g
    2. Bazylia świeża
      2 liście , 2 g
    3. Pieprz czarny
      1 szczypta , 2 g
    4. Sól morska
      1 szczypta , 2 g

    Woda mineralna

    1. Woda
      1 szklanka , 240 ml

    Sposób przygotowania:

    1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
    2. Mięso i warzywa pokroić w kostkę.
    3. Mięso podsmażyć.
    4. Następnie na patelni podsmażyć cebulę, dodać paprykę.
    5. Po kilku minutach dodać cukinię, przyprawy i smażyć kolejne 3-4 minuty.
    6. Dodać pomidory, mięso i dusić przez 2-3 minuty.
    7. Leczo ozdobić bazylią, podawać z ryżem.
  4. 148 kcal

    Przekąska wieczorna

    • B
      2 g
      T
      1 g
      W
      40 g

    Koktajl gejpfrutowo-jabłkowy

    1. Grejpfrut
      1 szt. , 260 g
    2. Jabłko
      1/ 2 szt. , 75 g
    3. Miód pszczeli
      1/ 2 łyżeczki , 6 g
    4. Sok wyciśnięty z cytryny
      1 łyżeczka , 3 g
    5. Woda
      1/ 2 szklanka , 120 ml

    Sposób przygotowania:

    1. Owoce obrać.
    2. Wszystkie składniki zblendować.
  5. 298 kcal

    Kolacja

    • B
      9 g
      T
      6 g
      W
      59 g

    Kanapki z pastą z suszonych pomidorów i oliwek

    1. Chleb żytnu pełnoziarnisty
      2 kromki , 80 g
    2. Suszone pomidory
      4 plastry , 28 g
    3. Słonecznik nasiona
      1/ 2 łyżki , 5 g
    4. Oliwki czarne marynowane
      3 szt. , 7,5 g
    5. Oliwa z oliwek
      1/ 4 łyżeczki , 1 ml

    Przyprawy

    1. Bazylia świeża
      2 liście , 2 g
    2. Pieprz czarny
      1 szczypta , 2 g

    Woda

    1. Woda mineralna
      1 szklanka , 240 ml

    Sposób przygotowania:

    1. Wszystkie składniki drobno posiekać lub zblendować.
    2. Pastę nakładać na pieczywo.

* Podana wartość kaloryczna jest przykładowa. Dla każdej osoby wartość kaloryczna diety ustalana jest indywidualnie na podstawie wieku, płci, wzrostu, masy ciała i poziomu aktywności fizycznej.